Mlaku menyang Kekurangan Resin?Mangkene Lima Alternatif Plastik sing Perlu Ditimbang Nalika Ngrancang Produk

Pengganti wis kasedhiya, adhedhasar sifat materi sing dikarepake lan fungsi bagean sing wis rampung.

Gangguan rantai pasokan ora ana bagean saka industri kita sing ora kena ing taun kepungkur.Nalika ana cahya ing mburi trowongan ing perang nglawan COVID-19, katon kejatuhan bakal terus sawetara wektu.Dampak kasebut mung saya tambah amarga pamblokiran Terusan Suez anyar lan kekurangan kontainer.Begjanipun, inovasi luar biasa sing wis katon ing pangembangan materi menehi pilihan kanggo pangembang produk sing pengin njelajah alternatif kanggo resin sing umum digunakake.
Sajrone kekurangan materi, opsi substitusi kasedhiya adhedhasar sifat materi sing dikarepake lan fungsi sing dituju saka bagean sing diprodhuksi.(Dhaptar ekstensif kasedhiya ing situs web Protolabs.) Saben plastik sing kurang dikenal bisa digunakake minangka panggantos kanggo plastik sing umum digunakake kayata acrylonitrile butadiene styrene (ABS), polycarbonate (PC), lan polypropylene (PP).Polysulfone (PSU) Resin iki minangka termoplastik kinerja dhuwur amorf, transparan, lan pucat-amber sing nuduhake stabilitas leleh sing apik, sing ngidini fabrikasi kanthi cara pangolahan termoplastik konvensional.PSU uga nduweni sifat mekanik, listrik, lan termofisika sing luar biasa, uga stabilitas kimia lan hidrolitik sing apik banget.Karakteristik kasebut digabungake kanggo nggawe resin pas banget kanggo komponen sing kena uap lan banyu panas, kayata komponen pipa, bagean plastik sing bisa disterilisasi kanggo piranti medis, lan membran kanggo perawatan banyu, pamisahan gas, lan liya-liyane.
Polyphthalmide (PPA)Poliamida semi-aromatik kaya PPA asring dadi alternatif sing larang regane kanggo aramid sing luwih larang lan aromatik.Nampilake kombinasi klompok aromatik lan alifatik, PPA nyuda panyerepan kelembapan, sing nyebabake sawetara owah-owahan dimensi lan sifat sing luwih stabil.Materi kasebut cocog banget kanggo produk sing kudu tahan paparan bahan kimia sing luwih keras lan suhu sing luwih dhuwur.Kanthi mangkono, aplikasi umum yaiku bagean motor, pompa coolant, bantalan bantalan, resonator, lan liya-liyane.
Protolabs


Wektu kirim: Sep-23-2021