Pajak Cukai Plastik sing diusulake bakal ngrugekake konsumen tanpa nyuda sampah plastik kanthi dhasar

Apa pajak cukai kanggo plastik prawan sing digunakake kanggo ngasilake produk siji-sijine bisa nggayuh tujuane kanggo menehi insentif pasar supaya bisa ngasilake plastik daur ulang lan nyuda jumlah sampah plastik?Mbok kanggo ombone winates, nanging rawuh ing biaya owahan.
Senator Sheldon Whitehouse (D-RI), sing lenggah ing Komite Keuangan Senat lan Lingkungan lan Pekerjaan Umum, wis ngenalake undang-undang sing pungkasane bakal ngetrapake ragad 20 sen saben pon ing plastik prawan.Ing proposal, manufaktur, prodhusèn, lan importir resin plastik prawan bakal mbayar pajeg 10 sen saben pound ing 2022, kanthi nambah incremental tekan 20 sen saben pound ing 2024. nggunakake produk, kalebu kemasan plastik, wadhah wedang, tas, lan produk layanan panganan.Resin plastik prawan sing diekspor lan resin daur ulang pasca-konsumen bakal dibebasake, "ujare pratelan ing situs web Whitehouse.Pengecualian liyane, umume arupa rabat, kalebu produk medis, wadhah utawa kemasan kanggo obat-obatan, produk kebersihan pribadi, kemasan apa wae sing digunakake kanggo ngirim bahan sing mbebayani, lan plastik prawan sing digunakake kanggo nggawe produk sing ora bisa digunakake.
Pendapatan sing diasilake saka pajak cukai bakal dadi apa sing diarani Whitehouse minangka Dana Pengurangan Sampah Plastik.Dhuwit kasebut bakal mbiayai sawetara proyek sing dirancang kanggo nyuda sampah plastik lan ningkatake daur ulang.
"Polusi plastik nyedhot segara, nyepetake owah-owahan iklim, lan ngancam kesejahteraan masarakat," ujare Whitehouse ing pratelan sing disiapake."Dheweke, industri plastik wis rampung sithik banget kanggo ngatasi karusakan sing disebabake dening produk, mula tagihan iki menehi insentif pasar sing luwih kuat kanggo sampah plastik sing kurang lan plastik daur ulang," ujare Whitehouse.
Ana akeh sing kudu dibongkar ing statement kasebut.Ora ana sing mbantah manawa sampah ing lingkungan, plastik utawa liya-liyane, nistha lan kudu ditangani.Nanging babagan pengaruhe ing owah-owahan iklim, aku butuh sawetara klarifikasi.Yen senator ngomong babagan pengaruh produksi plastik ing lingkungan, akeh panaliten nuduhake manawa nggunakake energi luwih sithik tinimbang bahan alternatif kayata kaca lan kertas.Kajaba iku, dheweke gagal nyebutake kepiye plastik minangka alat kanggo nggawe "kendaraan sing irit bahan bakar, insulasi omah sing hemat energi, lan elektronik," kaya sing kacathet ing komentar sing dirilis minggu iki dening Joshua Baca, Wakil Presiden Plastik ing Dewan Kimia Amerika ( ACC).Pranyatan kasebut uga nyatakake yen pajak cukai bakal "inflasi bahan bakar luwih akeh ing wektu sing paling ora bisa dituku" lan "nyenengi resin plastik sing diimpor biasane saka China, ngrugekake proyek Amerika."


Wektu kirim: Sep-23-2021